Scurt istoric

Istoric...

Primele case de amanet au fost create in evul mediu de catre calugarii franciscani ,cu scopul de a ajuta pe cei saraci. Institutul caselor de amanet in Europa a fost creat de catre regina Maria Terezia cu scopul de a institualiza acest tip de creditare...

...si tendinte de piata

Pana la instaurarea regimului comunist si in tara noastra casele de amanet se bucurau de o mare popularitate.

Dupa caderea regimului comunist RexoGold s-a aflat printre primele societati care au deschis o casa de amanet.

In zilele noastre atat persoanele fizice cat si intreprinzatorii apeleaza la aceste servicii, prin care au ocazia sa ajunga la un imprumut rapid fara sa se loveasca de birocratia ce domina in sistemul bancar.

Tendinta globala -luand drept exemplu tendinta europeana- este ca in prezent, toate clasele sociale apeleaza frecvent la sistemul de creditare a caselor de amanet.

Luand in considerare cateva imprejurimi putem afirma ca creditul de amanet este benefic atat privit din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social atat pentru cel care beneficieaza de imprumut cat si pentru cel care ofera imprumutul.

Pentru prima data in tara noastra am oferit imprumuturi pe autovechicule, mentinand deosebita elasticitate, dupa care clientul poate sa beneficieze imediat de o suma de bani.

Anii care au trecut de la fondarea societatii au reconfirmat asteptarea noastra, creditul de amanet dovedindu-se o forma de creditare asemanatoare cu cel bancar. Pe langa asta are avantajul, fata de procedura de creditare bancara ca beneficiati imediat de creditul acordat.

Tirgu Mures, str. Frantz Liszt nr. 11
0745.25.11..11